TROICKI JASAN NAKON PLASMANA NA AO: “Dokazao sam da nisam za OTPIS”

Učešće na Otvorenom prvenstvu Australije, prvom gren slemu u godini, obezbedili su u ženskoj konkurenciji Olga Danilović i u muškoj selektor Dejvis kup selekcije Srbije Viktor Troicki. Kvalifikacioni turniri su zbog poznate situacije sa virusom korona odigrani van teritorije Australije. Ovo će mladoj Olgi Danilović biti i prvi gren slem u karijeri dok je Troicki dobro poznat australijskoj publici.

Proslavljeni srpski teniser a sada i selekor nacionalnog tima je upravo tu je osvojio i dve ATP titule, obe u Sidneju, a 2020. i ATP kup sa selekcijom Srbije.

Iako kvalifikacije za Australian Open 2021. nisu odigrane u Melburnu, Troicki je sjajnom igrom stigao do glavnog žreba gde se poslednji put takmičio 2019.

– Odličan početak godine, jako sam zadovoljan igrom i rezultatom i srećan zbog plasmana u glavni žreb Melburna. Dokazao sam sebi da nisam za otpis, da i dalje mogu da igram na visokom nivou i sada sa velikom dozom samopouzdanja i energije ulazim u nastavak ovog takmičenja. Taman ću večeras sa užitkom ovde u Dohi dočekati Srpsku Novu Godinu, koju čestitam svim našim ljudima i krećem za Australiju. Tamo nas čeka 15 dana karantina, ali Bože moj, kako je tako je, takva vremena i u skladu sa tim mora da se živi i radi, izdržalo se i preživelo i gore od karantina. Važno je da se zdravo i idemo u nove životne pobede – rekao je selektor Dejvis kup tima Srbije Viktor Troicki.

Izvor: Srbija Danas

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.