ŠTA SRBIJA MOŽE DA OČEKUJE OD ARMINA LAŠETA: Vučić u odličnim odnosima sa novim šefom CDU

Predsednik Aleksandar Vučić čestitao je danas Arminu Lašetu na izboru za novog predsednika vladajuće nemačke Hrišćansko-demokratske unije (CDU).

– Od srca Vam češtitam i želim sve najbolje! Nastavljamo da se oslanjamo na čvrsto partnerstvo za Nemačkom i CDU. Sračan pozdrav! – naveo je Vučić na Tviteru.

Inače, predsednik Srbije je u odličnim odnosima sa Lašetom, kojeg je posetio pre dve i po godine u Dizeldorfu, kada je premijeru nemačke pokrajine Severna Rajna Vestfalija prognozirao da će biti naslednik Angele Merkel.

Već tada je Vučić skrenuo pažnju na značaj Lašeta u nemačkoj politici, nazivajući ga “džokerom” Merkelove za teške slučajeve, pratiocem njene politike, koji bi jednog dana mogao biti njen naslednik na mestu šefa CDU, što je sada i postao.

Odlična saradnja sa vladajućom strankom u Nemačkoj, nastaviće se i sa Lašetom na njenom čelu, kao i između dve države, jer bi on trebalo da bude i kandidat za kancelara “unionista”.

Prilikom susreta u Dizeldorfu 15. maja 2018. godine, Lašet je na Tviter nalogu svog kabineta, na srpskom napisao “dobrodošli gospodine predsendiče”, a zatim i na nemačkom da je primio predsednika Srbije u u sedištu pokrajinske vlade, sa kojim je, nakon upisivanja u Knjigu gostiju, razgovarao o Evropi i ekonomskoj saradnji.

Lašet, aktuelni predsednik vlade savezne pokrajine Severna Rajna – Vestfalija, danas je izabran za šefa CDU, stranke kancelarke Angele Merkel.

Izvor: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.