Haradinaj poručio Vučiću: Ako Srbija prizna Kosovo…

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj odgovarajući na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji ga je nazvao opasnom osobom, poručio je “da sve dok deluje opasno za Srbiju i njenog predsednika, Kosovo je na dobrom putu”.
“Ne bojte se, gospodine Vučiću. Kosovo traži samo ono što mu pripada”, napisao je Haradinaj na društvenoj mreži Fejsbuk.

Kako je dodao, ipak, postoji način da se izbegne referendum o ujedinjenju Kosova sa Albanijom 2025. godine.

“Postoji jedan vrlo jednostavan način, a to je da Srbija prizna Kosovo kao nezavisnu državu”, napisao je Haradinaj.

Lider ABK je napisao i da će Kosovo nastaviti u svojoj nameri da bude član, kako u NATO, tako i EU, ali i u UN. Pojasnio je da je opšte poznato da je njegova izjava i namera o ujedinjenu sa Albanijom rezultat stalnog nemara Brisela u vezi sa Kosovom.

“Kosovo i njegovi građani su prozapadno orijentisani i kao takvi ne zaslužuju prezir, ignorisanje i uslovljavljavanje do u nedogled”, napisao je Haradinaj.

Predsednik Vučić je povodom izjave Haradinaja o referendumu za ujedinjenje Kosova s Albanijom, izjavio da je Haradinaj opasan čovek i da bi “velika Albanija” bila pretnja svima, ali je i istakao da će Srbija imati adekvatan odgovor na to.

Na pitanje novinara da prokomentariše tu najavu Haradinaja, Vučić je rekao da na pretnje ne treba uzvraćati pretnjama.

– Moj odgovor je – vi svoj posao radite, šta hoćete, a mi ćemo imati dobar i adekvatan odgovor, a građani ne treba da brinu – poručio je danas Vučić.

Izvor: Kosovo online

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.