OVO SU TEME: Dačić zakazao sednicu za 26. januar!

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić sazvao je za 26. januar prvu vanrednu sednicu u aktuelnom sazivu na kojoj će poslanici raspravljati o više sporazuma koje je podnela Vlada Srbije.

Na dnevnom redu je 11 tačaka, a među njima je Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Velikog Vojvodstva Luksemburg o razmeni i uzajamnoj zaštiti tajnih podataka.

Pred poslanicima su predlozi zakona o potvrđivanju sporazuma o prenosu nadležnosti za pružanje usluga u vazdušnom saobraćaju između Saveta ministara Bosne i Hercegovine, Vlade Srbije i Vlade Crne Gore, o potvrđivanju Izmene Međunarodne konvencije o Harmonizovanom sistemu naziva i šifarskih oznaka robe, o potvrđivanju Drugog dodatnog protokola Svetske poštanske konvencije, o potvrđivanju Sporazuma o saradnji između Vlade Srbije i Vlade Islamske Republike Irana u oblasti zaštite bilja i biljnog karantina.

Poslanici će raspravljati i o Predlogu zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Ruske Federacije o saradnji u borbi protiv terorizma.

Na dnevnom redu je i Predlog odluke o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, koji je podneo Visoki savet sudstva, Predlog odluke o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, koji je podneo Visoki savet sudstva, Predlog odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Komisije za hartije od vrednosti za 2021. godinu, koji je podneo Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava .

Raspravljaće se i o Izveštaju o radu Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge za 2019. godinu, Predlogu odluke o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine, koji je podnela Poslanička grupa SPS.

Izvor: (Espreso.rs / Agencije)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.