“To će pomoći u daljem građenju odnosa sa SAD” Brnabić podsetila da se Bajden lično poznaje sa Vučićem

Premijerka Srbije Ana Brnabić je danas, komentarišući dešavanja u SAD, izjavila da isti standardi kada je reč o zloupotrebi demokratije moraju da vladaju svuda, apostrofirajući različito tumačenje upada u zvanične institucije – SAD i recimo u Narodnu Skupštinu Srbije.

– Neverovatno mi je da je, kada imate ljude koji upadaju u Kongres SAD, to unutrašnji terorizam koji osuđuju i svi lideri u Evropi, EU, a kada imate upad u Narodnu skupštinu Srbije onda su to građani koji iskazuju svoje nezadovoljstvo stepenom demokratije u Srbiji – rekla je Brnabić.

Dodala je da je “ne može oboje” i da za bilo kakav upad u bilo koje demokratske institucije moraju da postoje jedni standardi.

Premijerka je rekla da će se Srbija truditi da ima najbolje moguće odnose sa novom američkom administracijom.

– Zahvalna sam predsedniku Donaldu Trampu i njegovoj administraciji na tome što su mnogo radili da unaprede odnose Srbije i SAD i mislim da smo tu mnogo postigli. Trudićemo se da nastavimo da gradimo te odnose i sa novom administracijom, predsednika Džozefa Bajdena – rekla je Brnabić.

Podsetila je da je Bajden bio u Srbiji i da se lično poznaje sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

– Mislim da to može da bude plus. Znam da iz Srbije nosi lepe uspomene i nadam se da će nam to pomoći u daljem građenju odnosa – rekla je Brnabić.

Izvor: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.