BAHREINSKI ŠEIK OBRATIO SE SRBIJI U IME KRALJA: Poslao jaku poruku prijateljstva, posebno se zahvalio medicinskim radnicima

U ime kralja Bahreina Hamada bin Ise Al Kalifa video porukom prisutnima na aerodromu obratio se njegov sin, predsedavajući Vrhovnog veća za omladinu i sport i savetnik za nacionalnu bezbednost šeik Naser bin Hamad Al Kalif.

On je građanima Srbije preneo, kako kaže, tople pozdrave u ime kralja. Zahvalio se svim medicinskim radnicima koji se bore protiv kovida-19 kao globalne pošast.

– Pozdravljamo njihovu hrabrost i posvećenost poslu. Čast nam je da danas uručujemo još jednu donaciju i da možemo da pomognemo dragim prijateljima u ovim teškim vremenima. Bahrein će nastaviti da pomaže svojim prijateljima – rekao je šeik i dodao da su danas odnosi dve zemlje čvršći i unapređeni.

– Verujem da kroz jačanje odnosa i internacionalnom saradnjom među prijateljima i saveznicima lakše možemo da prevaziđemo ova teška vremena. Nadamo se još boljem unapređenju odnosa i čvršćim vezama sa Srbijom. U ime kralja želim najbolje za napredak i prosperitet Srbije – rekao je šeik u video poruci.

Podsetimo, premijerka Ana Brnabić dočekala je avion sa donacijom Kraljevine Bahrein na aerodromu Nikola Tesla.

Brnabićeva je novinarima rekla da je tokom januara stiglo pet aviona iz Bahreina i navela da je u kontingentu koji je danas stigao i 20 respiratora.

Ukupna pomoć od 67,5 tona medicinske opreme izuzetno je velikodušna donacija, kazala je premijerka.

Vlada Srbije je saopštila da je to jedna od najvećih pojedinačnih donacija Srbiji od početka epidemije korona virusa.

Izvor: (Kurir.rs/Tanjug)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.