BORISOV POSLAO POKLON ZA VUČIĆA: Pogledajte šta mu je darovao (FOTO)

PREMIJER Bugarske Bojko Borisov uručio je Nikoli Selakoviću, koji se nalazi u poseti Bugarskoj, poklon za predsednika Srbije Aleksandra Vučića. U pitanju je umetnička fotografija, na kojoj je ovekovečen trenutak sa otvaranja radova na izgradnji Balkanskog toka.

Foto: Novosti

Podsetimo, ministar spoljnih poslova Nikola Selaković razgovarao je danas u Sofiji sa bugarskim premijerom Bojkom Borisovim o političkoj, infrastrukturnoj i ekonomskoj saradnji dve države, ali i preduzetim merama u borbi protiv virusa kovid-19.

Na sastanku, kojem je prisustvovala zamenica premijera i šefica diplomatije Ekatarina Zaharijeva, konstatovano je da su odlični lični odnosi predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Vlade Bugarske od velikog značaja za bilateralnu saradnju dve države, koju je međutim neophodno intenzivirati političkim dijalogom na nivou ministara spoljnih poslova.

Zvaničnu posetu Bugarskoj šef srpske diplomatije jutros je počeo obilaskom hrama Svete Nedelje u Sofiji, gde se poklonio moštima svetog kralja Milutina i razgovarao sa glavnim sekretarom sinoda Bugarske pravoslavne crkve episkopom Gerasimom.

Popodne će se sastati i sa predsednikom Republike Bugarske Rumenom Radenom. Ovo je prva zvanična bilaterlna poseta na nivou ministara spoljnih poslova od 2014. godine.

Izvor: novosti.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.