VELIKI DAN ZA SRBIJU, STIŽU AMERIČKE INVESTICIJE: Danas potpisivanje sporazuma za početak aktivnosti DFC

Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri potpisaće danas Međudržavni sporazum o podsticanju investicija sa Ministarstvom finansija u Srbiji, koji je preduslov za otpočinjanje aktivnosti američke Međunarodne razvojne korporacije (DFC) u našoj zemlji.

Sporazum će biti potpisan u Vladi Srbije, najavilo je Ministarstvo finansija. Potpisivanju će prisustvovati i direktor kancelarije DFC-a u Srbiji Džon Jovanović.

Podsetimo, u septembru prošle godine otvorena je regionalna kancelarija DFC u Srbiji, a sporazum su simbolično potpisali premijerka Srbije Ana Brnabić i izvršni direktor američke Međunarodne razvojne finansijske korporacije (DFC) Adam Boler.

Kako je kasnije rekao Džon Jovanović, DFC raspolaže sa 60 milijardi dolara, a u našem regionu vidi ogroman potencijal i veruje da će biti velikih ulaganja.

– Za nas je najbitnije da pronađemo priliku i da već u prva tri meseca uradimo nekoliko projekata, a za početak ćemo se priključiti projektima koji su već u toku poput auto-puta “Mir” – rekao je Jovanović u septembru 2020.

Izvor: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.