VESIĆ: PONOVO ĆEMO TRAŽITI DA SE PRODUŽI RADNO VREME! Sada treba promeniti neke stvari, OVO JE REŠENJE!

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je da će Grad na narednoj sednici Kriznog štaba ponovo tražiti da se radno vreme u sektoru usluga produži sa sadašnjih 20 časova, na 22 sata.

O tom zahtevu se razgovaralo na prošloj sednici Kriznog štaba, na kojoj ga je Vesić izneo u ime Grada Beograda, PKS i privrede, ali je ostala odluka da dosadašnje mere ostanu na snazi do daljeg.

“Razumem da medicinski deo Štaba ima svoje argumente i da je protiv popuštanja mera, ali kriza koju je izvazvao virus kovid 19 nije samo zdrastvena već i ekonomska i stoga se prilikom donošenja odluka o merama moraju uzeti u obzir i argumenti privrede”, naveo je Vesić, a saopštila Gradska uprava.

Prema njegovim rečima, sada kada se vidi “svetlo na kraju tunela” i kada je počela imunizacija, vreme je da se produži radno vreme bar do 22 sata.

“Možemo da razumemo zahteve medicinskog dela Kriznog štaba da se mere ne popuštaju do kraja januara, ali očekujemo da se to dogodi najkasnije 1. februara”, rekao je Vesić.

On je dodao da je Srbija, zahvaljujući naporima predsednika Aleksandra Vučića, treća zemlja u Evropi u kojoj je počela vakcinacija i obezbeđeno dovoljno besplatnih vakcina za sve građane.

Vesić je naveo i da danas lokali u Beogradu rade, dok je sve zatvoreno u Parizu, Berlinu, Londonu, Pragu i Beču, te da je država uspela da nađe meru između očuvanja javnog zdravlja i čuvanja radnih mesta.

“Obezbedili smo da Beograd radi i tako omogućili desetinama hiljada ljudi da dobijaju plate. Ponosan sam na to. Svesno sam se borio za radna mesta, iako sam bio meta napada. Znao sam da, ako se zatvori sektor usluga, samo u Beogradu ostaje bez posla 40.000 žena i muškaraca. Danas se borim i za svaku vakcinu više za Beograd”, rekao je Vesić.

Izvor: (Espreso.rs/Tanjug)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.