Završena sednica Kriznog štaba! Vesić: Tražio sam da se produži radno vreme do 22 časa, nisu još za to

Sednica Kriznog štaba je završena, a najvažnija tema je bila vakcinacija. Medicinski deo Kriznog štaba traži još vremena, do sredine sledeće nedelje, za odluku o popuštanju mera, kaže zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

– Medicinski deo Kriznog štaba rekao da nisu protiv mog predloga o popuštanju mera odnosno produženju radnog vremena do 22 sata, ali traže vreme, odnosno do sredine sledeće nedelje da se izjasne o tome. Očekuju da će tada trendovi biti jasniji i da će moći da se izjasne. Razumem njihove razloge, ali ova kriza nije samo zdravstveno već i ekonomska. Zato mere, moraju da uvaže i zdravstveni i ekonomski aspekt – rekao je Vesić za Kurir koji je sednicu napustio pre njenog završetka.

Dodaje da Grad Beograd, Privredna komora i privrednici očekuju da se produži radno vreme najkasnije do 1. februara.

– Danas sam se dogovorio sa predsednikom Privredne komore Markom Čadežom i ministrom Tomislavom Momirovićem da 29. januara u Privrednoj komori održimo veliki sastanak sa privrednicima na kome ćemo razgovarati o našem zajedničkom predlogu da Vlada popusti mere ukoliko ta odluka ne bude doneta u međuvremenu – naveo je Vesić za Kurir.

Podsećamo, prethodna sednica održana je u utorak kada je doneta odluka da aktuelne mere ostaju na snazi do daljeg.

AUTOR: Republika

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.