Žreb za ATP Kup: Srbija u grupi sa Nemačkom i Kanadom

Reprezentacija Srbije neće imati lak posao na startu takmičenje u ATP Kupu u Australiji, na kojem brani titulu osvojenu 2020. godine – protivnici izabranicima selektora Viktora Troickog biće teniseri Nemačke i Kanade, odlučeno je na žrebu održanom rano ujutru u petak po srednjeevropskom vremenu.

Srbija, Nemačka i Kanada će se takmičiti u Grupi A. Srbija će nastupiti u Melburnu u sastavu: Novak Đoković, Dušan Lajović, Filip Krajinović, Nikola Ćaćić. Tim Nemačke činiće: Aleksander Zverev, Jan-Lenard Štruf, Kevin Kravic, Andreas Mies. Igrači koji će predstavljati Kanadu u Australiji biće: Denis Šapovalov, Miloš Raonić, Peter Polanski, Stiven Dijez.

Pobednici grupa će direktno proći u polufinale. Sastav preostalih grupa je sledeći:

Grupa B: Španija, Grčka, Australija
Grupa C: Austrija, Italija, Francuska
Grupa D: Rusija, Argentina, Japan

Za trofej ATP kupa u Melburnu boriće se 12 zemalja, a turnir će biti održan od prvog do petog februara. Prošle godine Srbija je pobedila Španiju 2:1 i tako postala osvajač premijernog izdanja ATP kupa.

Ovogodišnji ATP Kup brojaće 12 od 13 najbolje plasiranih igrača na ATP listi a format takmičenja biće isti kao i pre godinu dana – igraće se dva meča u singlu i jedan u dublu. Mečevima će moći da prisustvuje i publika, a prodaja karata počeće naredne sedmice.

Izvor: sportklub.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.