POGLEDAJTE KAKO ĆE IZGLEDATI ČUVENI BEOGRADSKI PROKOP: Ovako su arhitekte zamislile staničnu zgradu! (FOTO)

BEOGRAD – Na Instagram nalogu Beogradski projekti predstavljen je izgled buduće stanične zgrade Prokop koji je svojevremeno decenijama čamio i umesto ponosa bio nedovršeno ruglo Beograda.

Međutim, ta vremena su prošla i na Instagramu je prikazano kako će Prokop izgledati. Reč je o staničnoj zgradi Glavne železničke stanice.

Na pomenutom Instagram nalogu, objavljeno je i sledeće:

“Budući izgled Prokopa, u skladu sa sklopljenin ugovorom, pored stanične zgrade i prateće garaže, podrazumeva izgradnju poslovno-komercijalnog prostora, odnosno 8 poslovnih objekata (A1-B2, E, F, G, H), kao i objekata (C1-D2) koji se naslanjaju na samu staničnu zgradu. Pojedinačne BRGP ovih 12 objekata kreću se od 4394 m2 (objekat A1) do 4804 m2 (objekat D1), koliko iznosi najveća površina. Kako za našu stranicu iz biroa @urbanistickicentar navode, ceo kompleks zauzima ukupnu BRGP od 74 941 m2.

Sama stanična zgrada predstavlja prizemni objekat sa visokom staklenom fasadom i plafonom, koji pogledom na Savski venac, Voždovac i Vračar pruža utisak ulaska u grad. Stanična zgrada zauzima površinu od 5650 m2 i u visini je sa poslovnim objektima visokim i po 5 etaža, što dovoljno govori o pogledu koji će formirati.

Na samom boku objekta (prema Novom Beogradu) biće formirana i garaža (spratnosti P+5) sa 540 parking mesta i površine 15 275 m2. Projektom je predviđena izgradnja ukupno 890 parking mesta, računajući i spoljni parking.

Izvor: (Kurir.rs/Instagram Beogradski projekti)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.