RUSI PRAVE BORBENE AVIONE BUDUĆNOSTI: Nova generacija lovaca neće imati slabu tačku (VIDEO)

Preduzeća “Rosteha” su počela da rade na stvaranju nove generacije lovaca-presretača pod potencijalnim nazivom “MiG-41”, saopšteno je na sajtu korporacije.

– Razvoj sledeće generacije lovaca-presretala je već počet. Projekat perspektivnog avijacionog kompleksa za daleko presretanje pod mogućim nazivom MiG-41 je u fazi konstruktorskih radova – navedeno je u saopštenju.

Ranije je Ruska vazduhoplovna korporacija “MiG” saopštila da će perspektivni avijacioni kompleks za daleko presretanje (PAK DP) MiG-41, koji bi trebalo da zameni MiG-31, biti u stanju da obavlja misije u svemiru.

Kako je navedeno, MiG-41 će biti apsolutno novi avion, a ne modernicija njegovog prethodnika. Takođe, koristiće potpuno nove tehnologije za rad u arktičkoj sferi, a u budućnosti će biti “prebačen u bespilotni projekat”.

S tim u vezi, američki časopis “Militari Voč” je prošle godine spekulisao kakvi bi mogli da budu ruski borbeni avioni budućnosti. Konkretno, za MiG-41 je rečeno da će sadržati prednosti presretača MiG-25 i MiG-31 i tehnologije nove generacije.

Zaključak lista je bio da će na taj način MiG-41 biti u stanju da ugrozi neprijateljske satelite.

Izvor: Srbija Danas/Sputnjik

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.