Budući simbol prestonice privukao građane širom sveta!

Među kupcima stanova u Kuli u Beogradu na vodi i dosta naših gastarbajtera. Vlasnici nekretnina moći će da koriste i sadržaje hotela “St. Ridžis”, koji će biti u istom zdanju

Trinaest najskuplje prodatih stanova u Srbiji krajem prošle godine, sa prosečnom cenom od oko 1,5 miliona evra, nalaze se u Kuli “Beograd”.

Ovaj budući simbol prestonice od 168 metara sa 42 sprata najviše je privukla kupce sa Bliskog istoka, Kineze, državljane EU, Ruse, ali i naše građane koji žive u dijaspori.

Izdavanje stanova
Ipak, prema našim saznanjima, malo ovih nekretnina se kupuje da bi se neko trajno uselio, već će vlasnici stanove ustupiti kompanijama na izdavanje. Naime, Kula će biti dom poznatog hotelskog brenda “St. Ridžis”. Gazde će moći da sklope ugovore sa hotelom da u njihove ime više meseci izdaju stanove i da za to dobiju određenu naknadu. Zato se u samoj zgradi nalaze samo “brendirani stanovi” sa brižljivo biranim sadržajem enterijera izrađenim od najkvalitetnijih materijala.

Georgi Genov iz Udruženja hotelijera HORES kaže da ovaj sistem, koji je sve zastupljeniji u svetu, funkcioniše tako što vlasnici stanova, za određeni procenat od zarade, ustupe svoje nekretnine “St. Ridžisu” ili nekoj drugoj takvoj kompaniji i oni od toga naprave nešto nalik apartmanu u kome gost ima bukvalno sve.

– U ugovoru se jasno definiše da li se stan ustupa na celu godinu ili određeni broj meseci. U vreme kada vlasnici nisu u stanovima, kompanija izdaje to po principu hotelskih apartmana. Na ulasku u zgradu imate recepciju, čišćenje sobe, hranu ako želite, bazen, teretanu… Sve kao u luksuznim hotelima, ali su cene povoljnije. Kompanija brine o svemu, popravlja, renovira, a profit se najčešće deli 60 odsto njima, 40 odsto vlasniku. Taj princip je za vlasnike odličan jer sve drugi radi za vas, vi uvek imate nov stan, jer oni u njega konstantno ulažu i svaki mesec dobijate novac. Mislim da je značajna stvar za naš turizam i ugostiteljstvo da imamo jedan ovakav koncept, jer ćemo dobiti jedan nemali broj novih stranih turista koji putuju samo u ovakvoj režiji – objasnio je Genov.

S druge strane, budući stanari koji ne budu želeli da ustupe svoje stanove moći će da koriste i sadržaje hotela. Neki će biti besplatni, a neki će se naplaćivati po principu “a la kart”. Na usluzi će biti bazen, moderno opremljena teretana, spa-centar, usluge batlera… Oni koji imaju pse moći će da koriste i profesionalne šetače ljubimaca…

Kula bez 13. sprata

Hotel će se prostirati na prvih 11 spratova, dok će 220 ekskluzivnih stanova biti od 14. do 39. sprata, od 57 do 171 metra kvadratnog. Zanimljivo je i da će Kula bit prva građevina u Srbiji koja neće imati 13. sprat. Umesto njega, predviđen je dupli nivo gde će biti prostorije za tehničko održavanje. Na samom vrhu biće restoran i vidikovac koji će biti prava turistička atrakcija.

Sve više stranaca
Nikola Nedeljković, direktor “Beograda na vodi”, kaže da će izgradnjom Kule, Beograd dobiti novo obeležje po kojem će ga raspoznavati u svetu.

– Ova zgrada će postaviti nove standarde u domaćoj građevinskoj industriji. Na kraju, ali ne i najmanje bitno, ovakvi projekti čine grad još atraktivnijom destinacijom i podstiču razvoj turizma, ugostiteljstva, trgovine i industrije zabave – kaže Nedeljković.

stanovi imaju jedinstven dizajn, inspirisan je lokalnom kulturom i istorijom grada u kome se rezidencije nalaze
On dodaje da je sve više stranaca među kupcima, ali i naših ljudi iz dijaspore.
– Imamo dosta kupaca iz EU, Kine, i sa Bliskog istoka. Ono što smo u prošloj godini naučili jeste – da bismo privukli dijasporu i strane kupce bilo je neophodno da putem onlajn platformi rezervišu stan bez potrebe da dođu u Beograd – navodi Nedeljković.
Brendirani stanovi

“Signičer” kolekcija nalaziće se između 14. i 19. sprata Kule “Beograd”. Ovu kolekciju čine trosobni i četvorosobni dupleks stanovi

“Grand” kolekcija zauzima centralno mesto od 20. do 35. sprata i u pitanju su jednosobni i dvosobni stanovi

“Skaj” kolekcija je najekskluzivnija u Evropi, a čine je stanovi na najvišim spratovima Kule

AUTOR: Republika

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.