SRBIJA NASTAVLJA DA POMAŽE HRVATSKOJ: Naš konzulat u Vukovaru donirao kontejnere ugroženima

U sklopu humanitarne akcije Srpskog narodnog vijeća (SNV) “Banija je naša kuća”, tokom vikenda su tom području Hrvatske pogođenom nedavno zemljotresom dostavljeni kontejneri iz donacije Konzulata Srbije u Vukovaru kao privremeni smeštaj nastradalom stanovništvu.

Kontejnere su danas dostavili predsednik SNV i saborski zastupnik Milorad Pupovac i konzul Srbije u Vukovaru Milan Šapić u banijska sela Luščani i Majske Poljane, porodicama Vilus i Paspalj.

Konzulat Republike Srbije u Vukovaru je tokom jučerašnjeg dana, a pre današnje akcije, dostavio donirane kontejnere u kamp Štaba civilne zaštite za otklanjanja posledica potresa u Lekeniku, saopštio je SNV.

Donirani kontejneri imaju sanitarni čvor i instalacije, pa se odmah u njima može živeti, naglasio je konzul Šapić i istaknuo da se “konzulat pridružio akcijama pomoći Baniji koju su već uputili iz Ambasade Srbije u Zagrebu, 25 stambenih kontejnera, kao i odluci Vlade Srbije da među prvima donira pomoć Hrvatskoj od milion evra”.

Takođe posebne radne grupe SNV na terenu opremaju sa sanitarnim čvorovima kontejnere koji su u prvom naletu, par dana nakon potresa, dostavljeni unesrećenima, kada je glavni prioritet bio krov nad glavom.

Humanitarna akcija koju je pokrenuo SNV, a u koju su se uključili mnogi donatori, pokrenula je brojne pojedince i organizacije iz Hrvatske, BiH i Srbije da novcem, hranom, higijenskim i drugim potrepštinama, kao i kontejnerima pomognu razrušenoj Baniji, navodi se u saopštenju.

Izvor: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.