Vučević: Zajednički nam je cilj da obezbedimo veće plate i penzije, bolje škole i puteve za sve građane

Gradska organizacija Saveza vojvođanskih Mađara već dvadeseti put upriličila je svečanost povodom Dana Grada Novog Sada u Novosadskom pozorišu tokom koje su mladim umetnicima Andrei Nemet, Ivanović Viktoru i Lapoš Melodi uručene nagrade Novosadske mađarske izuzetnosti. Programu, koji se prenosio onlajn i uživo na televiziji Panon, prisustvovao je i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

– Po tradiciji, rođendan Novog Sada dočekujemo uoči 1. februara sa našim prijateljima i partnerima na raznim poljima kao što su očuvanje kulturnog identiteta svih zajednica u našem gradu, ali i borba za bolji standard. Drago mi je što smo se okupili u renoviranom i daleko lepšem Novosadskom pozorištu, i na ovaj način pokazujemo da imamo odličnu saradnju u svim važnim oblastima. Zajednički nam je cilj da obezbedimo veće plate i penzije, bolje škole, bolje puteve i uopšte, bolje uslove za život svih građana bez obzira na njihovu nacionalnu i versku pripadnost. Zahvalni smo Savezu vojvođanskih Mađara što su predano radili na uspostavljanju najboljih odnosa Srbije i Mađarske, koja je najjači zastupnik srpskih interesa u Briselu – istakao je gradonačelnik Vučević i čestitao svim građanima 273. rođendan Novog Sada uz želju da prevaziđemo krizu izazvanu epidemijom i da se vrati publika u pozorišta onako kao što je to bilo ranije.

Predsednik SVM i predsednik Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine Ištvan Pastor rekao je da se u svečanim prilikama samo potvrđuju dobri odnosi koji se svakodnevno grade. On je naglasio je da je Novi Sad važan za vojvođanske Mađare i da oni žele da doprinesu njegovom ukupnom kapacitetu.

Anamarija Viček predsednica gradske organizacije SVM izrazila je zadovoljstvo što je svečanost upriličena i u vanrednim okolnostima i što je obezbeđen onlajn prenos za publiku. Ona se zahvalila gradonačelniku Milošu Vučeviću na punoj podršci koju on i Grad Novi Sad pružaju mađarskoj zajednici.

Izvor: (Espreso/Grad Novi Sad)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.