VUČIĆ SE OBRATIO IZ PARIZA: Verujem da do kraja marta dobijamo milion vakcina

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić počeo je obraćanje naciji iz Pariza, a glavne teme večerašnjeg uključenja će biti predstojeći sastanak sa francuskim kolegom Emanuelom Makronom, evropski put Srbije i vakcinacija.

Vučić će takođe govoriti i o izgradnji beogradskog metroa, ali i provokacijama na Kosmetu od strane albanskih političara.

– Ovo mi je 11 susret s predsednikom Makronom. Reč je, ne samo o jednom od najvažnijih svetskih lidera, već i o prijatelju Srbije. Sutra je ključna tema, pod jedan Kosovo i Metohija. Imaćemo nekoliko važnih tema. Pod jedan Kosovo i Metohija. Biću vrlo iskren i otvoreno ću govoriti o toj temi sa Makronom. Što se tiče EU, razgovaraćemo o novoj metodologiji, a to je otvaranje kroz klastere. Takođe, da što se tiče ekonomije, ta saradnja bude veća i brža – naveo je Vučić obraćajući se iz Pariza., rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraćajući se javnosti iz Pariza.

– Izgradnja metroa više nije izborna priča, i time će prestonica dobiti dodatne prednosti i izjednačiće se sa mnogim evropskim centrima. Mi ćemo pokušati da završimo sve do 2027. ili 2028. godine – rekao je Vučić, i istakao da je finansiranje izgradnje rešeno, i da neće biti problema sa dugom.

– Bio sam neuobičajeno odeven juče kada sam vam saopštio da će stići milion vakcina. Bio sam veoma nestrpljiv da tu dobru vest podelim sa građanima. Nisam znao da će ta baš svuda ići na televizijama – rekao je Vučić i istakao značaj vakcinacije i dobre rezultate koje je Srbija postigla u ovom procesu.

– Mi mesec dana već vakcinišemo ljude i svakog dna spašavamo ljude. Rat je u svetu za vakcine, svaka je važnija od raketa, svega. Te vakcine donose rast. Zdravlje ljudi. 125.000 ljudi je vakcinisano u Beogradi, pa idu Niš, Novi Sad i Kragujevac.

– Mislim da će biti više od milion vakcina do kraja marta.

– Vaćno je da smo po vakcinisanju u vrhu Evrope. Moramo mnogo da radimo, imamo veliki suficit u januaru.

– Cela Evropa i svet je u problemu. Mi moramo da radimo i vikendom. Bunite se, štrajkujte, imamo da radimo ako hoćemo da idemo unapred – rekao je predsednik države.

– Ja sam rekao da mi moramo da pazimo što se regiona tiče. To što se u Crnoj Gori deršavalo da maltretiraju ljude zbog srpskih trobojki…zamislite da smo mi to radili. O proterivanju naših drćavljanja koji imaju ugovore sa poslodavcima, sramota me je to i da pričam. Mi moramo da gledamo da ne ugrozimo Srbe u Crnoj Gori. U Albaniji je histerija oko izbora trenutno. Došli ste da vređate Srbe sa tim “nije ovo vaše nego naše”. Srbi su imali uzdržanu reakciju i hvala im. Svakog dana moramo da čuvamo mir, stabilnost, zato što odgovaraju nama, razvoju ekonomije i nikada se nisu tako brzo menjali svi odnosi. Ne smemo da dozlovilo da reagujemo na provokacije.

– Jovannjica, porisluškivanje…svašta su rekli, nit imate šta da me pitate nit znaju šta su rekli. Nadležni organi rade svoj posao, ja ne hapsim nikog. Ne brinem. Spomenik Stefana Nemanje, što se toga tiče, Srbija obnavlja svoju duhovnost, spaja nacionalno i duhovno i sve ono što znači obnovu srpske državnosti. Beograd je i dalje jedini kosmopolitski grad u regionu, glavni srpski grad i ja sam na to ponosan.

– Nema više slobodnih vikenda, nema više spavanja. Govorim o državnoj službi. Mene izbori ne zanimaju, mene interesuju rezultati Srbije.

– Hvala na velikoj podršci, izborićemo se za vakcine i za mnogo toga, moramo da radimo i da radimo i da radimo.

Izvor: (Espreso)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.