Aerodrom, deponija, metro… Vučić: Zahvalan sam Francuzima, zaradićemo od njihovih kompanija

Predsednik Francuske Emanuel Makron ugostio je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
“Naši bilateralni odnosi napreduju”, kazao je Makron. On je istakao i značaj izgradnje metroa u Beogradu, budući da je Francuska ta koja izvodi studiju izvodljivosti.

“Mogu da istaknem i Vansijevo vođenje aerodroma, kao i Suezovo vođenje deponije u Vinči. Srbija je partner i napredujemo na svim zajedničkim projektima”, kazao je Makron.

Aleksandar Vučić tokom posete Parizu izrazio je nadu da će se nivo ekonomske saradnje dve zemlje povećati.

“Trgovinska razmena je bila iznad 1,2 milijarde u prvih 11 meseci, pod ovim užasnim okolnostima pandemije koronavirusa, imali smo pad od samo 6,4 posto. Jako smo zahvalni francuskim kompanijama koje su preuzele vođenje beogradskog aerodroma, to je Vansi. Već smo počeli da izgrađujemo delove aerodroma u Beogradu i ja sam siguran da će učiniti mnogo toga da zarade još više u budućnosti, kao što ćemo i mi zaraditi isto tako puno od njihovog boljeg vođenja”, ocenio je Vučić.

Osvrnuo se i na projekat izgradnje metroa u prestonici.

“To će biti ključna stvar u našoj saradnji i očekujem da ćemo do kraja godine da započnemo izgradnju prve linije metroa”, najavio je predsednik.

Takođe je naglasio da imamo više kompanija iz Francuske koje posluju u Srbiji.

“Tu je Suez, koji će voditi deponiju u Vinči, Šnajder elektrik, koji će zaposliti sve više softverskih inženjera, i kao što sam već spomenuo, naša ekonomska saradnja je ojačana od strane predsednika Makrona i ja sam jako zadovoljan zbog toga”, rekao je Vučić.

Izvor: b92.net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.