VUČIĆ OTKRIVA KADA POČINJE GRADNJA PRVE METRO LINIJE: Ovo je ključni projekat saradnje Srbije i Francuske!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Parizu da će izgradnja Beogradskog metroa, uz pomoć francuskih kompanija, biti ključni projekat u ekonomskoj saradnji Srbije i Francuske i potvrdio da bi do kraja ove godine trebalo da počne gradnja prve metro linije.

“Veliki projekat metroa će promeniti stvari za Srbiju i novi je momenat saradnje dve zemlje. Nadamo se da ćemo do kraja godine početi da gradimo prvu liniju metroa i dogovorili smo gotovo sve sa kompanijom ‘Alstom'”, kazao je Vučić ispred Jelisejske palate, prilikom zajedničkog obraćanja medijima sa predsednikom francuske Emanuelom Makronom.

Predsednik Srbije je zahvalio Makronu na podršci za gradnju metroa.

“Uz pomoć predsednika Makrona to je bilo moguće relizovati. Ne radi se o snu ili izbornom obećanju, to postaje stvarnost. Nadam se da će sve od opreme i materijala, koji ćemo koristiti od Francuske, kao i samih vozova, zadovoljiti sve u obe zemlje”, rekao je Vučić.

Izrazio je nadu da će posvećenost Makrona pomoći da se reše neki problemi Srbije, ali i da se poveća nivo ekonomske saradnje dve zemlje.

“Naša trgovinska razmena je bila više od 1,2 milijarde evra u 2019. a u prvih 11 meseci prošle godine u teškim okolnostima pandemije korona virusa imali smo pad od samo 6,4 odsto. To pokazuje da smo imali puno prilika i zato smo duboko zahvalni francuskim komanijama”, rekao je Vučić.

Podsetio je i da je kompanija “Vansi” preuzele upravljanje Beogradskim aerodromom i da je već krenula da gradi nove delove aerodroma.

“Siguran sam da će raditi na tome da poveća promet u budućnosti, a i mi ćemo zaraditi puno novca od njihovog boljeg upravljanja”, kazao je predsednik Srbije i dodao da će se kompanija Suez baviti deponijom u Vinči u blizini Beograda.

Izvor: (Espreso/Beta)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.