VUČIĆ U ČETVRTAK SA “NEODGOVORNIM MINISTRIMA” I DIREKTORIMA JAVNIH PREDUZEĆA: Predsednik se osvrnuo i na neradnu nedelju

U četvrtak ću da podnesem izveštaj Vladi Srbije o razgovorima u Parizu i da skrenem pažnju na “neodgovornost i neozbiljnost pojedinih članove Vlade i javnih preduzeća”, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

– Danas sam imao duge razgovore sa premijerkom, i u četvrtak ću da podnesem izveštaj Vladi o razgovorima u Parizu vezano za Kosovo i Metohiju. Takođe ću i da skrenem pažnju na neodgovornost i neozbiljnost pojedinih ministara i direktora javnih preduzeća koji nisu ostvarili ono što je naznačeno. Svi samo pričaju o nekakvim izborima, pustite izbore – rekao je Vučić uoči sutrašnjeg sastanka sa predsednikom Francuske Emanuealom Makronom u Parizu.

Istako je da ne razume da pojedini članovi vlade i direktori javnog preduzeća nisu u stanju da potroše pare koje su tražili pre dva meseca.

– Mi smo imali veliki suficit u januaru, a od predstavnika Vlade i javnih preduzeća sam tražio da potroše pare, da bi imali veći rast. Mi ćemo ove godine morati da jurimo i da radimo mnogo više kako bi se poredili sa državama koje imaju veći ekonomski pad i nižu osnovicu- rekao je on.

Vučić je napomenuo da “moramo da radimo i vikendom”.

– Često dođu kod mene pa traže da se uvede četvorodnevna radna nedelja i neradni vikendi. Ne može, mora da se radi i vikendom, ne može da bude neradnih dana, ako hoćemo da stignemo Francusku – istakao je Vučić.

Izvor: SrbijaDanas

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.