ZAVRŠEN SASTANAK VUČIĆA I MAKRONA: Vučić se obraća iz Pariza

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić nalazi se u zvaničnoj poseti Francuskoj. Njega je u Parizu dočekao francuski predsednik Emanuel Makron i oni su razgovarali oko četiri sata.
Metodologija po “klasterima”

Kada je u pitanju promena metodologije pristupa EU

– Sada će se poglavlja otvarati po klasterima i verujem da ćemo u jednoj godini otvarati više nego ranije poglavlja – rekao je Vučić. On je dodao da veruje da postoje neka inovativna rešenja.

– U vreme pandemije korona virusa ljudi izbegavbaju susrete i gledaju da svoje zaposlene ne izlažu velikim rizicima tako da tih konferencija skoro da i nema, ali je ovo dokaz istinskog prijateljstva predsednika Makrona rešavanju problema na Zapadnom Balkanu.

Vučić je rekao da je zahvalan što Makron razume poziciju Srbije.

– Doživeo sam stvari koje nisam ni sanjao, predsednik me je vodio u vinski podrum Jelisejske palate. Takođe smo u dva navrata obavili razgovore u četiri oka.

Dijalog između Beograda i Prištine je bio u fokusu razgovora dvojice predsednika, a razmatrao se i dalji napredak Srbije ka EU po novoj metodologiji “klastera”, koja je utvrđena na inicijativu francuskog predsednika. Puno pažnje posvećeno je i ekonomskim odnosima Srbije i Francuske.

Pre današnjeg sastanka predsednik Makron je Vučiću rekao da Srbija u Francuskoj ima iskrenog prijatelja i da je zatovoljan zbog toga što je Vučić pristao na novu metodologiju “klastera”. Osim toga, Makron je pohvalio napore Srbije i način na koji je pristupila imunizaciji stanovništva.

Predsednik Vučić je pozvao Makrona da ponovo poseti Srbiju.

Izvor: novosti.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.