DAČIĆ JOŠ U ŠOKU POSLE POŽARA: Zbog prženih jaja sestra i majka predsednika skupštine za dlaku izbegle najgore

Požar koji je u ponedeljak uveče buknuo u zgradi na Zvezdari u Beogradu, iz koje su evakuisane i majka i trudna sestra Ivice Dačića, lidera SPS i predsednika Narodne skupštine, buknuo je kad se u jednom stanu zapalio tiganj, u kom je stariji bračni par pržio jaja!

Kako se saznaje, vatra je buknula u jednoj zgradi, ali se ubrzo, kroz ventilacioni otvor, proširila i na susednu, luksuznu višespratnicu Oaza, u kojoj živi i porodica šefa parlamenta.

Vatra se proširila
– Baka i deka koji žive u stanu na prvom spratu najverovatnije su pržili jaja, pa im se zapalilo ulje u tiganju. Oni nisu uspeli da ugase plamen, pa je on ubrzo zahvatio zavesu i tako se proširio po njihovom stanu, a zatim je vatra zahvatila i ventilacioni otvor i oštetila stanove koji su u toj vertikali. Međutim, vatrena stihija se tako proširila i do susedne zgrade, u kojoj žive Emica i Jelisaveta Dačić – priča izvor.

Ivica Dačić rekao je juče da su mu majka i sestra dobro i da su se već vratile u svoj stan. Ipak, kako kaže, umalo da im bizarna situacija dođe glave.

– Dobro su, hvala bogu! Ništa nije strašno, evakuisane su zbog dima i straha da bi požar mogao da se proširi, a uplašio sam se zbog sestre jer je trudna, u šestom mesecu je. Čujem da je požar navodno izbio u susednom ulazu kada su neki baka i deka pržili jaja, pa se zapalio tiganj. Umalo da zbog prženih jaja neko nastrada – kaže Dačić.

Gorelo i na Čukarici
Beba se nagutala dima
Šestoro ljudi spaseno je sinoć na Čukarici u Beogradu kada se u Brdovitoj ulici zapalio stan, a u bolnicu je smeštena i beba, koja se nagutala dima. Kako je ispričao otac bebe, on je sa suprugom osetio dim iz komšijskog stana, razvalio vrata i spasao komšinicu i njene sinove uz pomoć drugih komšija. On je takođe bio hospitalizovan, ali je ubrzo pušten, a njegova ćerkica, koja ima 16 meseci, na kiseoniku je.

Ispred dve višespratnice na Zvezdari i juče su dežurale vatrogasne ekipe, a kako su nam rekli stanari, policija je obavila uviđaj.

– Porodica koja živi na prvom spratu je izuzetno fina, a osim bake i deke, sa njima je i bakina nepokretna sestra. Deka je zadobio opekotine i nagutao se dima, pa je noć proveo u bolnici. Važno je da su svi na vreme uspeli da izađu iz stanova i da niko nije ozbiljnije povređen – pričaju stanari zgrade, u kojoj se i juče osećao dim:

– Neke komšije su noć provele van svojih domova jer nisu smeli da se vraćaju zbog dima. Stanovi na višim spratovima su potpuno pocrneli, a nekima su se i vrata iskrivila.

Izvor: Srbija Danas/Kurir

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.