Vučić zamolio Putina za pomoć u nabavci vakcina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i zamolio ga da pomogne da što pre dobijemo dodatne količine ruske vakcine, kako bi što više građana Srbije u najskorijem periodu primilo pouzdanu zaštitu od koronavirusa.

Vučić i Putin su konstatovali da su Srbija i Rusija i u proteklom periodu, obeleženom teškoćama koje je doneo koronavirus, potvrdile visok stepen međusobnog razumevanja i prijateljstva.

Vučić je zahvalio predsedniku Putinu za podršku u borbi protiv koronavirusa, a posebno za isporuku vakcine Sputnjik V, jer je doprinela tome da naša zemlja prednjači u vakcinaciji stanovništva, saopstila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

On je, takođe, naglasio da će Srbija, uz pomoć stručnjaka iz Rusije, izgraditi postrojenja i samostalno proizvoditi vakcine.

Dvojica državnika su konstatovali da prijateljstvo Srbije i Rusije niko ne može da sruši, a da su odnosi dveju zemalja stabilni i da idu uzlaznom linijom.

Vučić je zahvalio na nepokolebljivoj ličnoj podršci predsednika Putina teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, kao i na aktivnoj podršci ruske države po pitanju Kosova i Metohije. On je potvrdio da Srbija namerava da dalje razvija strateške odnose sa Rusijom i konstatovao da su mogućnosti za ekonomsku saradnju mnogo veće od iskorišćenih.

Izvor: vesti-online.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.