SPUTNJIK V NA PUTU KA BANJALUCI! Vakcine prošle carinu, uskoro početak imunizacije u Srpskoj

Prvih 2.000 doza Sputnjika V krenulo je ka Banjaluci

Ruske vakcine “Sputnjik V” protiv koronavirusa, koje su u ponedeljak stigle u glavni grad Bosne i Hercegovine, ocarinjene su i odvezene s Međunarodnog aerodroma Sarajevo. Krajnja destinacija je Republika Srpska.

Ovo je potvrdio i portparol Uprave za indirektno oporezivanje BiH Ratko Kovačević, rekavši da je postupak završen i da je vakcina napustila područje sarajevskog aerodroma.

– Danas je okončan carinski postupak uvoza ruske vakcine koja je u ponedeljak stigla u BiH. Uvoznik je preko ovlaštenog špeditera predao carinsku prijavu za uvozno carinjenje i priložio svu neophodnu dokumentaciju, u kojoj je i rešenje Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS, kojim se odobrava interventni uvoz vakcine protiv koronavirusa – kazao je Kovačević.

Ministar zdravstva Republike Srpske Alen Šeranić prethodno je kazao da je stiglo dve hiljade doza ruske vakcine, što je dovoljno za imunizaciju hiljadu osoba. Tom prilikom je potvrdio i da bi iz Ruske Federacije u RS trebalo stići ukupno 400.000 doza u februaru i martu, što je dovoljno za 200 hiljada ljudi.

Izvor: SrbijaDanas/Klix.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.