Brnabić: Danas mnogi uče od Srbije

Danas mnoge zemlje, veće i bogatije uče od Srbije kako organizovati efikasnu imunizaciju od koronavirusa, istakla je danas, predstavljajući rezultate 100 dana Vlade premijerka Ana Brnabić.

Ona je, na početku svog izlaganja, naglasila da je prošla neverovatno teška 2020. godina i da se nada se, da će 2021. godina biti potpuno drugačija.

– Radimo na svemu što smo obećali građanima i njihovim predstavnicima u skupštini 28. oktobra – naglasila je Brnabić najpre se osvrnuvši se na borbi protiv Covid19.

Podsetila je da je Vlada u oblasti borbe protiv Covid19, otvorila dve potpuno nove bolnice, jednu u Beogradu i drugu u Kruševcu, sa više od 1.500 kreveta.

– Jedna smo od tri zemlje u svetu koja uspela da tako nešto uradi za samo četiri meseca – naglasila je ona.

Kada je reč o vakcinaciji rekla je da danas mnoge druge zemlje, veće i bogatije uče od Srbije kako organizovati efikasnu imunizaciju.

Podsetila je da je Srbija, posle Velike Britanije, bila među prvima u Evropi koja je dobila vakcinu, kao i da je među prvima počela sa vakcinacijom, posle Velike Britanije i Švajcarske. Brnabić je istakla da je do sada vakcinisano više od 525.000 ljudi, a revakcinisano već 21.000.

Izvor: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.