DIVNE VESTI ZA SRBIJU! Stiže nam još 50.000 doza “Sputnjik V” vakcine

Sutra ili prekosutra u Srbiju će biti dopremljeno 50.000 doza ruske vakcine “Sputnjik”, potvrdio je za RTS ministar Nenad Popović.

– Pre nekoliko časova smo dobili informaciju od naših ruskih partnera iz Ministarstva industrije i ruskog fonda direktnih investicija da je za Srbiju sutra spremno još 50.000 vakcina. Te vakcine će biti dopremljene sutra uveče ili prekosutra ujutru avionom Er Srbije u Beograd – rekao je Popović.

Naveo je da je dolazak vakcina rezultat direktnih razgovora između predsednika Aleksandra Vučića i predsednika Rusije Vladimira Putina od pre nekoliko dana, gde se razgovaralo o procesu vakcinacije, ukupnim bilateralnim odnosima Rusije i Srbije i gde su oba predsednika istakla da su odnosi danas na najvišem mogućem nivou.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će u narednim danima u Srbiju stići veće količine vakcina protiv koronavirusa i da od srede ponovo krećemo u masovnu vakcinaciju.

On je dodao i da za dva dana kreće snažna revakcinacija velikog broj ljudi koji je već primio prvu dozu.

– To je najvažnije za ljude, šta će biti sa zdravljem, da li se osećaju sigurno, kakvi su planovi za budućnost – rekao je Vučić.

Izvor: Srbija Danas

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.