Kirjos: Čudan tip Novak, bez majice usred pandemije…

Australijanac Nik Kirjos izjavio je da ne razume kako Novak Đoković može da ga ne poštuje van terena, s obzirom na to da je uradio mnoga dobra dela.

Na konferenciji pred početak Australijan Opena mediji su upitali prvog tenisera sveta šta misli o Niku, koji ga je često javnom kritikovao. Srbin je tada rekao da je Kirjos talentovan, ali da ga ne poštuje van terena.

„Čudno mi je. Pročitao sam njegove komentare. Rekao je da me ne poštuje van terena. Za mene bi imalo smisla da je rekao da me ne poštuje na terenu, jer bih razumeo da se ne slaže sa onim što sam tu radio. Kada smo igrali mečeve, mislim da sam bio dobar prema njemu. Ali ne razumem kako me ne poštuje van terena. Mislim da se dobro ponašam, pogotovo tokom pandemije. Mislim, raznosio sam hranu ljudima koji nisu mogli sami da je nabave. Bio sam pažljiv, nisam želeo da prenosim virus. Sada zapravo pokušavam da doniram obroke ljudima kojima su potrebni. Imam svoju fondaciju. Čudno mi je što je rekao da me ne poštuje van terena. Zapravo radim mnogo u tom segmentu“, odgovorio je Nik.

„Čudna je osoba Novak. Odličan teniser, ali nažalost neko ko posećuje žurke bez majice tokom pandemije. Ne znam da li može gore od toga“.

Zanimalo je novinare ko je Kirjosu najteži rival – Đoković, Nadal ili Federer.

„Svi su oni odlični na svoj način. Mislim da nikada niko nije bio tako dominantan kao Novak, kada je imao pobednički niz od 60 mečeva ili tako nešto. Ipak, mislim da je Rodžer najbolji svih vremena. Po talentu Nadal i Đoković mu nisu ni blizu. Kada je reč o Rafi, nikada nismo videli da neko toliko dominira na jednoj podlozi. Zanimljivo mi je da je Rodžer najbolji svih vremena, ali ne u svojoj eri zbog skora koji ima sa Rafom“, izlagao je Kirjos.

„Igrao sam sa svima njima. Zapravo mi je bilo teže da igram sa Endijem nego sa Novakom. Dobro sam se nosio sa Nadalom. Protiv Rodžera nekad osećate da ste veoma loši u tenisu. Rodžer je najbolji svih vremena. Ali Novak… Gledao sam sad šta je radio protiv Šardija. Šardi čak nije verovao da može da pobedi. Kad dođete do tog nivoa, morate biti veoma dobri“.

Australijanac je na startu Australijan Opena rezultatom 3:0 (6:4, 6:4, 6:4) dobio Portugalca Fereiru Silvu.

Izvor: sportklub.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.