NA KONFERENCIJI: Vučića opet nervirali novinari (VIDEO)

Predsednik Aleksandar Vučić, na pitanje N1 da prokomentariše vest da je njegov kum Nikola Petrović kupio od kontroverznog biznismena Stanka Subotića avio-kompaniju, kaže da “nema pojma šta (Petrović) kupuje i čime se bavi” i da je reč o čoveku koji je bio bogat i pre politike. Rekao je da ima 75 kumova, a istakao je jednog – koji ga, kako kaže, ruši s Draganom Đilasom.

Jedan od najbližih ljudi predsednika Srbije Aleksandra Vučića, njegov kum Nikola Petrović, kupio je avio-kompaniju „Air Posh“ od kontroverznog biznismena Stanka Subotića, otkrivaju KRIK i OCCRP. Ovaj posao, kako navodi KRIK, obavljen je van očiju javnosti – Petrović ga je sklopio skriven iza ofšor firme registrovane u Luksemburgu. Predsednikov kum je kompaniju koja poseduje avion vredan više od pola miliona evra kupio jeftino, sudeći po ugovoru, za svega 100.000 evra, navodi KRIK.

Upitan za komentar, Vučić kaže da nema pojma šta on kupuje, čime se bavi… „Bavi se privatnim poslom, oduvek bio bogat čovek. Imam ja i drugog kuma Zorana Bašanovića koji s Đilasom kupuje televizije i zajedno sa Đilasom me danas ruši, mnogo kumova imam raznih, ali ne znam kakve to veze ima sa mnom. Čovek se bavi privatnim biznisom ceo život, nemam nikakve veze sa time… Nikad se nisam bavio privatnim biznisom, nikad se nisam vozio ni njegovim autobusima, avionima niti bilo čime drugim… Reč je o čoveku koji je bio bogat mnogo pre politike, a jedinu vezu sa državom je imao kada mu je režim DS davao dozvole za neke hidroelektrane: U naše vreme ništa od toga nije dobio. Šta privatno radi – to je njegova stvar“, rekao je.

A sam je spomenuo i drugog svog kuma. „I moj kum (Zoran) Bašanović – vidim da je sve snage upro da me sruše, a poseduju pola Grčke i Makedonije, da se metaforično izrazim. Verujte mi – nije od mene dobio ništa, niti može. Ponosan sam na činjenicu – i sada će da se formira ova komisija za ispitivanje imovine i moliću da budem bar u prvih deset kojima će to da ispitaju, jer želim da građanima pokažem s koliko se poštovanja prema njima odnosim – da moja imovina nije uvećena u posednjih devet godina, niti imovina mojih bližih srodnika… Ja nemam račune ni u jednoj stranoj banci, bogatstvo me ne zanima, od hobija imam da volim da popijem dobro vino, ali sam orijentisan sada na domaća“, rekao je.

Vučić je istakao i to da i dalje vozi Škodu, „kad probam da pobegnem ljudima iz obezbeđenja, najviše volim da se vozim sa Sinišom Malim“, i da je registrovana na njegovog brata, da se radi o autmobilu iz 2006.

Rekao je i da ima 75 kumova. „Nemojte da odgovaram za svakoga za njih, a pri tome nemate šta da kažete – da je neko nešto ukrao. Čovek ima privatan posao, njegova stvar“, naveo je.

Izvor: N1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.