NOLETA PITALI O LINIJSKIM SUDIJAMA: Njegov ODGOVOR iznenadio je SVE (VIDEO)

Najbolji svetski teniser Novak Đoković osvrnuo se na konferenciji za medije o pobedi nad Frensisom Tijafom, sledećem rivalu, takođe Amerikancu, Tejloru Fricu, ali i o podlozi koja je iz godine u godnu sve brža.

– Bio sam impresioniran načinom na koji se borio, sjajno je servirao, borio se snažno, obojica smo igrali na visokom nivou, naterao me je da igram do krajnih granica, u drugom i trećem setu smo bili blizu, imao sam sreće da dobijem taj set i povedem sa 2:1, posle sam imao više šanse u četvrtom. Bilo je i veoma toplo, imali smo duge razmene, bilo mi je teško da slomim njegov bekhend, bio je konstantan, veoma je brz i nepredvidivo je šta dolazi sledeće. Bio je težak meč i drago mi je da sam prebrodio ovakvu bitku. Čestitke za njega što je uspeo da me dovede u ovako tešku situaciju. Nisam koristio svoje brejk prilike, nisam osećao loptu dobro kao što je to uobičajeno – istakao je Novak Đoković na konferenciji za medije.

Na pitanje o linijskim sudijama, kojih ove godine nema u Melburnu, nego umesto ljudi kompjuter određuje da li je aut ili ne.

– Dobro je da imamo automatske odluke o tome da li su loptice u autu. Razumem da imamo tradiciju i istorija sporta je takva da imamo linijske sudije. Razumem da će mnoge linijske sudije ostati bez posla i ovakvog iskustva, ali sa druge strane mislim da je to neizbežno u budućnosti tenisa. Ja sam za to. Zadržao bih skupljače loptica, ali što se tiče linijskih odluka, tu sam za tehnologiju.

Novaku se ne dopada što je podloga na AO iz godine u godinu sve brža i smatra da to pogoduje velikim serverima.

– Podloga je više prilagođena velikim serverima. Ne znam šta je razlog tome, ali iz godine u godinu je sve brža i ove godine je ubedljivo najbrža. Nije to samo moje mišljenje, pričao sam sa mnogim igračima. Samo treba da servirate dobro imate dosta lakih poena. Sa druge strane, ako se suočite sa velikim serverima, onda imate veliki pritisak. Na mom putu su veliki serveri, Fric u narednoj rundi, moguće i Raonić u četvrtom kolu. Moraš da precizan na svom servisu i da izabereš momenat da brejkneš ove momke.

Ocenio je srpski as i mogućnosti sledećeg protivnika u 3. kolu, koji takođe dolazi iz SAD-a:

– Tejlor Fric, igrali smo na šljaci nekoliko puta. Ali on je drugi igrač na betonu, veliki server, ravni forhendi i bekhendi, moram da budem spreman i da čekam svoje šanse – rekao je Đoković.

Izvor: Srbija Danas

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.