“MAKRON JE UVEK SPREMAN DA PODRŽI NAŠU DRŽAVU” Vučić pohvalio bratske odnose Srbije i Francuske

Vučić je istakao da predsednik Emanuel Makron jedan od retkih državnika koji je uvek spreman da čuje srpske stavove.

– Predsednik Makron je jedan od retkih državnika, uglednih i uticajnih u okvirima evropske i svetske politike i ekonomije, koji je uvek spreman da čuje srpske stavove i razume težinu našeg položaja – rekao je Vučić.

Vučić je izrazio zahvalnost predsedniku Makronu za uvažavanje koje ima prema našoj zemlji, kao i za gostoprimstvo prilikom prošlonedeljne posete Parizu, saopštila je pres služba predsednika.

Vučić je izrazio zadovoljstvo što predsednik Makron namerava da ponovo poseti Srbiju, navodeći da je njegova poseta 2019. godine ostavila poseban trag u istoriji srpsko-francuskih odnosa i dala im novi zamajac.

Vučić je rekao i da će lično pratiti realizaciju zajedničkih projekata, a u razgvoru je konstatovano da projekat beogradskog metroa dobro napreduje i da prati planiranu dinamiku.

Razmotren je i napredak drugih velikih projekata poput radova na aerodromu “Nikola Tesla”, kojim upravlja francuski “Vansi” i sanacije deponije Vinča, u kojoj učestvuje francuski “Suec”.

S tim u vezi, na sastanku, kojem su prisustvovali ministri Nebojša Stefanović i Siniša Mali, razgovaralo se o daljem jačanju saradnje, posebno u oblasti infrastrukture, kao i u oblasti odbrane, odnosno vojno-tehničke saradnje.

Predsednik Vučić je i ovom prilikom izrazio nadu da će Srbija, prihvatanjem nove metodologije za vođenje pregovora sa EU, ostvariti napredak na evropskom putu.

Izvor: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.