SRBIJI ŽELIM MNOGO PROSPERITETA, A NARODU SREĆU I BLAGOSTANJE: Bratska čestitka kineskog predsednika Vučiću za Dan državnosti

Predsednik Kine Si Đinping uputio je danas čestitku predsedniku Aleksandru Vučiću povodom Dana državnosti Srbije i naglasio da pridaje veliki značaj razvoju odnosa dve zemlje i da je spreman da sveobuhvatno strateško partnerstvo podigne na još viši nivo.

– Poštovani gospodine predsedniče, povodom Dana državnosti Republike Srbije, želim u ime vlade i naroda Kine, kao i u svoje ime, da vama i prijateljskom srpskom narodu uputim srdačnu čestitku i najbolje želje. Kinesko-srpski odnosi održavaju jak trend razvoja. Međusobno političko poverenje dveju zemalja je čvrsto, saradnja u različitim oblastima postiže bogate rezultate, a čelično prijateljstvo se neprekidno produbljuje – piše u čestitki kineskog predsednika.

Si dodaje da se Srbija i Kina zajedno suočavaju sa izazovima epidemije i da time daju primer saradnje u borbi protiv kovida-19.

– Nedavno ste, po mom pozivu, prisustvovali Samitu lidera Kine i zemalja centralne i istočne Evrope i dali veliki doprinos uspešnom održavanju samita, što ja visoko cenim. Pridajem veliki značaj razvoju odnosa Kine i Srbije. Spreman sam da sa Vama, u okviru zajedničke izgradnje inicijative Pojas i put, i saradnje Kine i zemalja centralne i istočne Evrope, podignem sveobuhvatno strateško partnerstvo Kine i Srbije na još viši nivo, kako bismo doprineli blagostanju naših dveju zemalja i dvaju naroda. Želim vašoj zemlji mnogo prosperiteta, a narodu sreću i blagostanje – navodi se u čestitki predsednika Si Đinpinga.

Izvor: (Kurir.rs/Tanjug)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.