LAZANSKI PODELIO PLAKETE: Prijem u Ambasadi Srbije u Moskvi povodom Dana državnosti

Povodom Dana državnosti Srbije u Moskvi je u našoj ambasadi održam prijem za naše najuspešnije biznismene. Stranci ove godine nisu bili pozvani zbog epidemiološke situacije.

Ambasador Miroslav Lazanski je dodelio plakete vlasnicima i rukovodiocima desetak kompanija koje su pomagale i pomažu uređenju zgrade naše ambasade. Lazanski se zahvalio našim poslovnim ljudima koji su uvek spremni da pomognu ambasadi i učestvuju u humanitarnim akcijama.

U razgovoru sa privrednicima Lazanski je kazao da je on kao i kolektiv ambasade uvek spreman da pomogne koliko može i podrži naše ljude kako bi bili još uspešniji.

Tradicionalno dobri odnosi naših diplomata i biznismena i inače građana Srbije nastavljeni su i dolaskom ambasadora Lazanskog koji se često sreće sa našim ljudima bez obzira na sadašnju epidemiološku situaciju.

Kolektiv ambasade je ovih dana vakcinisan, a svojim primerom ambasador Lazanski je pozvao i druge da prime rusku vakcinu i tako sačuvaju ne samo svoje zdravlje nego i onih sa kojima su u stalnom kontaktu.

Dogovoreno je da se susreti ambasadora i privrednika održavaju češće jer od toga može biti obostrana korist jer broj naših ljudi u Rusiji stalno pada.Dosta njih se vratilo u zemlju jer su zbog sadašnje situacije u Rusiji uslovi poslovanja sve teži.

Izvor: Srbija Danas/Novosti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.