Povređeni Đoković herojski do osmine finala!

Novak Đoković pobedio je Tejlora Frica iz SAD 7:6 (7-1), 6:4, 3:6, 4:6, 6:2 u trećem kolu Australijan opena.

Prvo visok kvalitet, posle mnogo drame, tako se najkraće može opisati meč. Novak je u prvom setu ispustio brejk viška, ali je odigrao fenomenalan taj brejk – agresivno, precizno, uz izvrsne servise.

I Fric je igrao na vrlo visokom nivou, vraćao je i mnoge dobre servise Đokovića – jeste da je Novak u ranoj fazi drugog seta napravio brejk, ali Amerikanac je dupi brejk sprečio izuzetno hrabrom igrom. Potom je došao do šanse da se vrati u duel, baš kao i u prvom setu, bilo je 15-40 na 4:3.

Novak nije posustajao, forhendima je diktirao ritam i najviše zahvaljujući tom udarcu vezao je četiri poena, poveo sa 5:3 i opet glasno proslavio nastavljajujući sukob sa publikom koji je tinjao neko vreme.

Bio je nervozan Đoković, ali igrao je dobro i poveo sa 2-0, zatim je spasao dve brejk lopte na startu trećeg, a ona se dogodilo – proklizao je Novak na farbu, na mesto gde piše „Melbourne“ i tada kreće golgota.

Đoković je zatražio medicinski tajm aut, a posle toga jedva je mogao da se kreće. Na servisu je imao najmanje problema, uspevao je nekako da se drži u igri, ali u Fricovim gemovima statirao je jer je osećao bol.

Novak ĐokovićPhoto by Quinn Rooney/Getty Images
Ipak, istrajao je Đoković u nadi da će bol popustiti i da će terapija proraditi. Sredinom četvrtog seta, oko 23.30 po lokalnom vremenu, publika je morala da napusti stadion zbog pravila o policijskom času u državi Viktorija, a nedugo zatim Fric je napravio brejk i ubrzo izborio peti set.

U petom setu Đoković je nastavio izuzetno dobro da servira, a Fric je bio zbunjen i nije na najbolji način uspeo da eksploatiše povredu rivala. Počeo je Novak i nešto bolje da se kreće sa osnovne linije, a kako nije želeo duge poene, bio je izuzetno agresivan i – pogađao.

U petom gemu, pri vođstvu 3:2, zahvaljujući upravo takvim udarcima, ali i Fricovim greškama, vezuje tri poena za brejk loptu, a onda smešta forhend paralelu na samu liniju – 4:2.

Odigrao je Novak koncentrisano i naredni gem, Fric je potpuno stao, a Đoković je počeo lakše i bolje i da riternira. Propustio je jednu meč loptu, ali drugu nije – pobeda posle tri časa i 25 minuta igre i glasno „tako je!“ na kraju meča.

Đoković će u osmini finala igrati sa Milošem Raonićem, koji je savladao Martona Fučoviča iz Mađarske sa 7:6 (7-2), 5:7, 6:2, 6:2.

Fučovič se odlično držao u prva dva seta, ali potom mu je tonus potpuno opao, osetile su se posledice dva uzastopna maratonska meča, a Kanađanin rođen u Podgorici bez većih problema prošao je dalje. To je čak osmi put za Raonića da je u drugoj nedelji grend slem turnira u Melburnu.

Izvor: sportklub.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.