SRPSKA ARMIJA SVE JAČA I JAČA: Nastavlja se opremanje vojske

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović prisustvovao je potpisivanju ugovora o nabavci opreme i naoružanja nove generacije domaće proizvodnje za potrebe Vojske Srbije. Ugovorena je proizvodnja i isporuka novih “Pasarsa”, digitalizovanog i modernizovanog “Ognja”, besposadne platforme naoružane “Mali Miloš”, novog oklopnog vozila BOV OT i balističkih uniformi za vojnike.

Ministar Stefanović je ocenio da je reč o dobroj saradnji Ministarstva odbrane i domaćih fabrika kroz koju će u narednoj godini vojska biti dodatno opremljena.

– Zahvaljujući domaćoj pameti, našem Vojnotehničkom institutu i fabrikama “Prvoj petoletki”, “Jugoimport SDPR-u”, “Jumku” i “FAP-u”, sa kojima su potpisani ugovori, slede proizvodnje novih “Pasarsa”, digitalizovanog i modernizovanog “Ognja”, “Malog Miloša” i novih balističkih uniformi za vojnike – istakao je ministar Stefanović.

Među sredstvima čija proizvodnja i isporuka su ugovorene, kako je naglasio ministar odbrane, je i novo oklopno vozilo BOV OT, koje će biti namenjeno zaštiti vojnika i kojima će se, u naredne dve godine, značajno podići efikasnost naše vojske.

– Drago mi je da vidim da se radi danonoćno, da ljudi zaista ne odmaraju, već rade čak i u ovim složenim vremenima pandemije kovida i poštujući sve mere ostvaruju rezultate. Takođe, očekujem da će tokom naredne nedelje biti potpisani i ugovori za kupovinu novih “Lazara” i “Miloša”. Nastavićemo da ulažemo i u opremanje vojske i u ljude i u njihovu zaštitu, jer je vojska najčvršći stub odbrane Srbije – rekao je ministar Stefanović.

Izvor: Srbija Danas

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.