“SRBIJA JE ODVOJILA OD SVOJIH VAKCINA I TO NEĆEMO ZABORAVITI” Zaev se zahvalio srpskom narodu i poslao snažnu poruku

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev poručio je danas da je to što je srpski narod odvojio svoje vakcine za narod Severne Makedonije velika i ozbiljna poruka – bratstva i prijateljstva koju Severna Makedonija neće zaboraviti.

Zaev je, odgovarajući na pitanja novinara o inicijativi Mali Šengen, rekao da to što rade Srbija, Severna Makedonija i Albanija je primer saradnje koja “samo unapređuje saradnju koju imamo kroz evropske procese, kao što je Berlinski proces, ali i sve ostale vrste saradnje”.

– Želimo da da pokažemo mnogo više nego što je do sada postignuto. Otvorena su vrata i za Kosovo, BiH i Crnu Goru i verujemo da će se vrlo brzo priključiti ovoj inicijativi, jer ona donosi samo dobro i koristi za narod – naveo je Zaev.

Očekuje od EU da vrlo brzo pošalje, kako je rekao, vakcine solidarnosti.

– Komesar Varhelji najvaljuje 70 miliona evra pomoći, a sada je razlog samo nedostatak količine (vakcina). U takvom trenutku nedostatka količine vakcina, srpski narod odvaja od svojih vakicna i daje makedonskom narodu. Ovo je ozbiljna i velika poruka, poruka bratstva i prijateljstva koju svakako naš narod neće zaboraviti – poručio je Zaev.

Izvor: Srbija Danas

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.