STIŽE POMOĆ SRBIJE Vučić danas predaje Zaevu prvi kontingent vakcina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručiće danas predsedniku Vlade Severne Makedonije Zoranu Zaevu prvi kontingent vakcina koji Srbija donira toj zemlji.

Primopredaja kontingenta vakcina neophodnih za imunizaciju građana Republike Severne Makedonije protiv korona virusa biće organizovana na graničnom prelazu Tabanovce u 10 časova, saopštila je pres služba predsednika.

Da Srbiji dobro ide, piše i u tekstu pod naslovom “Kina kovid diplomatijom širi svoj uticaj u Evropi” gde se navodi da vlade nekih manjih evropskih zemalja obraćaju Kini za vakcine protiv kovida zbog jalove nabavke sredstava za imunizaciju od strane EU, kao i da problemi u proizvodnji vakcina ometaju borbu kontinenta protiv pandemije. Takav trend bi mogao da poveća uticaj Kine u regionu, pošto se Peking od samog početka postavio kao pouzdan saveznik u borbi protiv korona virusa.

U tekstu podsećaju da je predsednik Aleksandar Vučić zvao predsednika Kine Si Đinpinga u oktobru i apelovao je na njega da uputi Srbiji dovoljne količine vakcina. Taj dogovor je brzo ispoštovan, i prve doze su stigle u našu zemlju već u januaru.

“Vol Strit Žurnal” podseća da je Vučić razgovarao i sa Putinom, koji je takođe ekspresno odobrio isporuke vakcine “Sputnjik V” našoj zemlji.

Izvor: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.