PLAMEN SRETENJA NASTAVLJA DA BUKTI U SRCIMA SRBA: Ana Brnabić se obraća javnosti u Orašcu! (VIDEO)

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvuju svečanoj državnoj ceremoniji obeležavanja Dana državnosti Srbije u Orašcu.

Ceremonija je počela pomenom koji služi episkop šumadijski Jovan.

Ceremoniji prisustvuju ministri u Vladi Srbije, predstavnici diplomatskog kora, Vojske Srbije.

Premijerka Ana Brnabić položila je venac kod spomenika voždu Karađorđu i govoriće na svečanoj ceremoniji proslave Sretenja.

Na samom početku premijerka Srbije Ana Brnabić položila je venac na grob voždu Karađorđu.

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović obratila se premijerki Ani Brnabić, vladici, građanima i prisutnima.

– U ime građana i rukovodstva republike Srpske čestitam vam ovaj veliki praznik.

– Na današnji dan pre 186 godina Srbija je dobila priliku da gradi modernu Srbiju, a danas je Srbija pokazala je da je dovoljno jaka da se uhvati u koštac sa svim nedaćama.

Ona je praznik čestitala uz želju za daljim napredkom naše zemlje.

Srbiji se obraća i predsednica Vlade republike Srbije Ana Brnabić.

– Na današnji dan se osvrćemo na tadađnje vreme kao vreme stvaranja moderne države. DImitrije Davidović napisao je Sretenjski ustav, kojim je kuluk, a svaki čovek je bio jednak sa drugim.

– Država Srbija i njeni građani dokazuku da plamen Sretenja nastavlja da bukti u srcima Srba. Ona iskra upaljena ustankom iz 1804. godine i razbuktana ustavom iz 1835. godine i dalje bukti.

– Srbija visoko vrednuje svoju tradiciju i neprekidno brine o svojim građanima. Srbija je država o kojoj se priča da je predvodnik u očuvanju javnog zdravlja. Svakoga dana doprinosimo sve jačem, sve stabilnijem i sve povezanijem u regionu. Glas današnje Srbije se poštuje u međuarodnoj areni. Naša Srbija svakim danom postaje sve jača i sve bolje mesto za život – rekla je Brnabić.

Izvor: (Espreso)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.