“TESNO POVEZANI SUDBINOM SVOJIH NARODA” Lukašenko čestitao Vučiću Dan državnosti

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko čestitao je danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću Dan državnosti, 15. februar.

– Pre više od dva veka, Vaši preci su se oslobodili viševekovnog ugnjetavanja i stekli pravo na nezavisnost. Tokom godina svoje nezavisnosti, uprkos nemilosrdnim izazovima, Srbija je postala moderna evropska država i garant bezbednosti na Balkanu – istakao je Lukašenko u čestitki koja je objavljena na zvaničnom sajtu predsednika Belorusije.

On je naglasio i da su Minsk i Beograd tesno povezani sudbinom svojih naroda i da Belorusi i Srbi nikada nisu bili neprijatelji jedni drugima, nisu pljačkali tuđu zemlju, a da su svoju sreću sticali nesebičnim i teškim radom.

– Uveren sam da promenljiva politička konjuktura i nadalje neće uticati na snagu naših prijateljskih odnosa. Pozivamo na nastavak naših zajedničkih aktivnosti na sprovođenju dogovora postignutih tokom naših sastanaka prethodnih godina. Održavanje visokog nivoa belorusko-srpske saradnje doprineće daljem jačanju potencijala obe zemlje – navedeno je u čestitki predsednika Belorusije.

Izvor: Srbija Danas

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.