“HVALA BRATSKOJ SRBIJI NA VELIKOJ POMOĆI” Ministarka zdravlja Crne Gore emotivno reagovala na vesti iz Beograda

Ministarka zdravlja Crne Gore Jelena Borovinić Bojović potvrdila je da će sutra na podgorički aerodrom stići 2.000 doza ruske vakcine “Sputnjik Ve” koje su obezbeđene u dogovoru sa Srbijom.

Ona je najavila da se u narednim danima očekuje još 2.000 doza iste vakcine.

– Prvi od tih pregovora koji nam donosi vakcinu je onaj koji vodimo sa nama susednom i prijateljskom Srbijom. Posle više mojih razgovora sa uvaženim kolegom doktorom (Zlatiborom) Lončarom, kao i potpredsednika Vlade Abazovića sa premijerkom Anom Brnabić, prve vakcine biće sutra na podgoričkom aerodromu. Kao lekar i humanista koji je od prvog dana u crvenoj kovid zoni i direktnoj borbi sa virusom, u ime Vlade, Ministarstva i svoje lično ime želim da izrazim posebnu zahvalnost bratskoj i prijateljskoj državi Srbiji, koja je u ovom važnom trenutku prepoznala našu potrebu i pružila ruku našoj državi i svim našim građanima – kazala je Borovinić Bojović u video poruci.

Potpredsednik crnogorske Vlade Dritan Abazović danas je najavio da će premijer Srbije Ana Brnabić predati donaciju premijeru Crne Gore Zdravku Krivokapiću.

– Vlada Crne Gore izražava veliku zahvalnost za ovaj nesebični i humani gest, koji je odličan uvod u bolju bilateralnu saradnju dve države – rekao je Abazović.

Izvor: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.