PREMIJERKA NAJAVILA NOVE PROCESE DIGITALIZACIJE: Brnabić sa delegacijom NTP Skolkovo iz Rusije (VIDEO)

Delegacija inovativnih kompanija Naučno-tehnološkog parka Skolkovo iz Moskve posetila je danas Naučno-tehnološki park Beograd i tamo se sastala sa premijerkom Srbije Anom Brnabić. Posle sastanka premijerka i predstavnici NTP iz Moskve se obraćaju medijima.

– Razgovarali smo o daljim oblicima saradnje i uključili Sklolkov u dalji razvoj naše start up strategije o ekosistemu i vlada je napravila strategiju za razvoj – rekla je ona i dodala da ovo pokazuje koliko je Srbija otvorena ka onima koji o ovoj temu znaju mnogo više.

Brnabić je kazala da su domaće start up kompanije postale deo obrazovnog programa Skolkova.

Premijerka Srbije kazala je da joj je velika čast da ima prilike da ugosti jedan od najboljih istraživačkih centara na svetu.

– Drago mi je da imamo priliku da spojimo naše start up kompanije. Naša saradnja sa Skolkovim počela je 2015. godine kada je Vučić kao premijer posetio Skolkovo, a u januaru 2019. godine kada je predsednik Putin bio u Srbiji, potpisali samo zvaničan sporazum o saradnji – rekla je premijerka.

Predsednik Fondacije Skolkovo Arkadij Dvorkovič rekao je da u Srbiji postoji veliki potencijal za saradnju sa Rusijom.

– Nadamo se da ćemo u Srbiji postaviti isti sistem kao u Rusiji, a možda čak i bolji. Za Rusiju neka tržišta nisu baš otvorena i zato sam veoma opstimističan za našu buduću saradnju – kazao je on.

Izvor: Srbija Danas

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.