UDARNA VEST UPRAVO STIGLA IZ CRNE GORE! “HVALA BRAĆO SRBI” Brnabićka na aeorodromu

Na aerodrom u Podgorici sleteo je avion Vlade Srbije kojim su dopremljene ruske vakcine Sputnjik Ve koje je Srbija donirala Crnoj Gori.

Reč je o prvim dozama vakcina protiv kovida19 u Crnoj Gori.

Delegacija Vlade Crne Gore na čelu sa premijerom Zdravkom Krivokapićem na aerodromu je dočekala predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić.

Premijeri dve zemlje obratili su se građanima u prenosu uživo sa aerodroma u Podgorici.

Krivokapić je izrazio posebnu zahvalnost građanima i rukovodstvu Srbije koji su na ovaj način iskazali nesebičnost i solidarnost.

– Velika zahvalnost Crne Gore Srbiji na ovom gestu poštovanja. Ovo je početak razvoja naših odnosa. Mi moramo da sarađujemo i unapređujemo naše odnose – rekao je Krivokapić.

Brnabić je navela da se otvara novo poglavlje u odnosima Beograda i Podgorice.

– Večeras se otvara novo poglavlje u odnosima Srbije i Crne Gore. Želimo da podignemo odnose dve zemlje na najviši mogući nivo, odnose braće i sestara, najboljih prijatelja – rekla je Brnabić.

Srbija donirala ruske vakcine
Brnabić je ranije danas najavila da će Srbija Crnoj Gori donirati rusku vakcinu jer je Sputnjik V najbliža za registraciju u Crnoj Gori, a Srbija je htela da postupi pragmatično.

Kako je tada rekla, donaciju ne gleda kao na političko, već zdravstveno pitanje.

Poručila je da je lako biti solidaran u laka vremena i istakla da je ponosna što je Srbija dovoljno solidarna.

– Mi u ovom trenutku imamo dovoljno vakcina da vakcinišemo nekih 850.000 ljudi, s tim što nam dodatne vakcine stižu u narednih nekoliko dana – rekla je Brnabić.

Izvor: Alo.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.