“ŽELIMO NAJBOLJE ODNOSE SA CRNOM GOROM” Brnabić: Srbija daje sve od sebe da pomogne drugima u regionu

Premijerka Srbije Ana Brnabić poručila je večeras u Podgorici da Srbija čini sve što može da u teškim trenucima pomogne i drugim zemljama u regionu.

Brnabić je na podgoričkom aerodromu, a nakon što je predala donaciju vakcina Sputnjik Ve, rekla da je to samo još jedan gest “pružene ruke”.

Kako je navela, prvi takav gest je bio kada je Srbija povukla odluku da crnogorski ambasador Tarzan Milošević mora da napusti Srbiju nakon što je ambasador Srbije Vladimir Božović proglašen za personu non grata u Crnoj Gori.

– Želimo da imamo najbolje moguće odnose sa Crnom Gorom, kao sa najboljim prijateljima – kazala je Brnabić.

Na pitanje zašto Srbija donira vakcine Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori, premijerka kaže da je Srbija to učinila zato što je najvažnije biti solidaran u najtežim trenucima.

– Nije dovoljno da ste vi sigurni i bezbedni ukoliko vaš prvi komšija nije siguran i bezbedan – kaže Brnabić.

Istakla je da se Srbija borila svime što ima da nabavi vakcine i navela da su vakcine koje ima rezultat i političkih veza, ličnih prijateljstava, stabilnog budžeta…

Premijerka je naglasila da Srbija ima dovoljno vakcina da vakcine svoje građane i da je u mogućnosti da pomogne drugima.

– Zašto onda to ne bismo i učinili – rekla je Brnabić i ponovila da je na ovaj način Srbija svima u svetu pokazala koliko je solidarnost važna.

Izvor: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.