“MINI ŠENGEN VAŽAN ZA REGIONALNI RAZVOJ” Brnabić sa Osmanijem o jačanju bilateralne sardanje

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ministrom spoljnih poslova Severne Makedonije Bujarom Osmanijem o jačanju bilateralnih odnosa dve zemlje, kroz unapređenje ekonomske saradnje i unapređenje političkog dijaloga.

Premijerka Brnabić je istakla da je Srbija veoma zainteresovana za jačanje bilateralnih odnosa i razvoj regionalne saradnje u okviru mini Šengena, ocenivši da je ta inicijativa od velikog značaja za ekonomski razvoj svih zemalja, uključenih u taj proces, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Ona je naglasila da je održavanje međuvladinih sednica odlična platforma za postizanje dogovora o budućim koracima ka unapređenju ekonomske i trgovinske saradnje i jačem povezivanju Srbije i Severne Makedonije.

Ministar Osmani je zahvalio na donaciji vakcina, istakavši da je to važan gest i izraz iskrene solidarnosti, a čime je omogućen početak vakcinacije u Severnoj Makedoniji. Sagovornici su potvrdili uzajamnu podršku na putu ka članstvu u Evropskoj uniji, dodaje se u saopštenju.

Izvor: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.