učić sa Osmanijem: Dobri odnosi Srbije i Severne Makedonije važni za region!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Severne Makedonije Bujarom Osmanijem da su dobri odnosi dve zemlje od najveće važnosti za ceo region i istakao “mini Šengen” kao primer uspešne saradnje, na dobrobit građana i u korist ekonomskog razvoja zemalja, aktivno uključenih u tu inicijativu.

Predsednik Aleksandar Vučić primio je ministra spoljnih poslova Republike Severne Makedonije Bujara Osmanija
Vučić je izdvojio i značaj Memoranduma koji su potpisale Srbija, Severna Makedonija i Albanija, a koji omogućava međusobnu pomoć i saradnju njihovih zdravstvenih sistema za lečenje obolelih od kovid-19, saopštila je pres služba predsednika.

Vučić je sa Osmanijem razgovarao o jačanju dobrosusedskih odnosa i rešavanju svih pitanja dijalogom, kao i unapređenju ekonomske saradnje i međusobne podrške na evropskom putu.

Vučić je naveo konkretne projekte koji bi doprineli boljem povezivanju i ekonomskoj saradnji dveju zemalja, poput modernizacije železničke pruge do Skoplja i jačanja infrastrukture na graničnim prelazima.

Osmani je zahvalio za donaciju vakcina, koje je predsednik Vučić u nedelju uručio premijeru Zaevu, a koje su omogućile da počne vakcinacija severnomakedonskih građana i, kako je rekao, probudile novu nadu.

Vučić je takođe rekao da Srbija podržava evropske integracije Severne Makedonije. Sagovornici su razgovarali i o unapređenju položaja Srba u Severnoj Makedonije, odnosno Makedonaca u Srbiji.

IZVOR: Tanjug, Republika

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.