Novak: Nova generacija? Nateraću ih da zasluže ono što žele

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je da igrači ‘nove generacije’ moraju još mnogo da rade kako bi zauzeli pozicije na kojima su on, Rafael Nadal i Rodžer Federer.

Srbin će se u nedelju boriti za devetu titulu na Australijan Openu u svom devetom finalu u Melburnu. Đoković je tokom turnira imao problema sa povredom stomačnog mišića, ali je u polufinalu prižio odličnu partiju protiv Aslana Karaceva.

„Bez sumnje je ovo bilo poput rolerkostera. Povredio sam se u trećem kolu, posle toga se pojavila sumnja hoću li uopšte moći da igram ili ne, nisam trenirao danima između mečeva… Žreb je bio težak, igrao sam protiv momaka koji su u formi kao što su Zverev i Fric“, rekao je Novak.

„Volim kada imam ozbiljan test u ranoj fazi turnira, kada moram da se izborim. I bilo je tako prošle sedmice, bio sam testiran na više nivoa. Ali u dobroj sam poziciji sada. Način na koji sam igrao, na koji se osećam, sve to me ohrabruje pred finale“.

Rival u borbi za titulu biće mu Danil Medvedev, jedan od predvodnika ‘nove generacije’ u tenisu.

„Pritisak uvek postoji, on je deo onoga što radimo. Mnogo se pričalo o novoj genariciji, koja treba da nasledi nas trojicu. To se još ne dešava. Uz dužno poštovanje, moraju još mnogo da rade. Ja neću samo stajati ovde i prepustiti im sve. Nateraću ih da zasluže ono što žele“, poslao je Đoković upozorenje.

Novak i Danil do sada su se sastali sedam puta, a srpski teniser vodi sa 4:3.

Izvor: sportklub.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.