(VIDEO) BEOGRADSKE SUZE ZA BALAŠEVIĆA: “Laku noć dame i gospodo!” – Narod se oprostio od Panonskog mornara

Beograđani se i večeras opraštaju od našeg slavnog kantautora Đorđa Balaševića. Stanovnici srpske prestonice okupili su se na Trgu Nikole Pašića kako bi odali počast panonskom mornaru.

Nekoliko desetina Beograđana okupilo se na trgu u centru grada kako bi zapalilo sveće i pozdravilo se sa Balaševićem. Izložili su i transparent na kome je pisalo “Laku noć, dame i gospodo”.

Jedan od najvećih kantautora na ovim prostorima i legendarni muzičar Đorđe Balašević preminuo je u 67. godini u Novom Sadu.

Podsetimo, Balašević je pre četiri dana primljen u Infektivnu kliniku Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu gde se lečio od upale pluća.

Lekari su preuzeli sve neophodne mere lečenja, ali do poboljšanja nije dolazilo. Stanje mu se dodatno pogoršalo usled ranijih hroničnih zdravstvenih problema. Višesatni napori lekara KCV, na žalost, nisu urodili plodom i Balašević je preminuo tri meseca pre 68. rođendana.

Novosađani su najpre počeli da pale sveće ispred kuće porodice Balašević, da bi se kasnije sinoć okupili na trgu u Novom Sadu, gde su njemu u čast zajedno slušali i pevali velike Đoletove hitove. Okupljanja su ograniuovana i u Sarajevu, Zagrebu, ali i na stanici u Puli, koja je opevana u jednoj od njegovih velikih hitova.

Izvor: Srbija Danas/Blic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.