Novak: Znam da mnogi sumnjaju, ali jesam pokidao mišić

Najbolji teniser sveta Novak Đoković istakao je da mu je Australijan Open emotivno bio jedan od najtežih turnira u karijeri.

Srbin je u nedelju osvojio devetu titulu u Melburnu, pošto je pobedio Danila Medvedeva maksimalnim rezultatom. Đoković je istakao da mu je ovaj trofej posebno važan zbog svega sa čime se suočio tokom njega i pred njegov početak.

„Ovaj turnir je bio jedan od najtežih emotivno, da budem iskren. Bili smo u karantinu, mnogo toga se pisalo u medijima posle pisma koje sam poslao organizatorima… Bilo je teško nositi se sa tim. Onda sam se povredio u trećem kolu. Bio je to rolerkoster. Ali mislim da to pobedu čini još slađom. Mnogo pozitivnih utisaka nosim sa ovog turnira, bez sumnje“, rekao je Novak.

Đoković je potvrdio da je tokom duela sa Tejlorom Fricom pokidao mišić.

„Bilo je kidanje mišića. Mislim da nikada to nisam doživeo. MRI je pokazao kidanje. Ljudi sumnjaju u to. Razumem to. Ali imam doktore koji mogu da potvrde da je tako. Za mene je to bila velika prepreka i izazov. Nisam trenirao slobodnim danima. Dobro je da sam ih imao, jer sam mogao da se oporavim. Od 14 sati dnevno, koliko sam bio budan, 10 sam radio sve što mogu da se oporavim. I uspeo sam. Zahvaljujem svom fizioterapeutu. Možda imam veliku mogućnost da se oporavim. Na kraju krajeva, ovo je velika lekcija za mene“.

Srpski teniser je potvrdio da će napraviti pauzu po povratku iz Melburna.

„Proces oporavka nije gotov. Uradiću još jedan MRI pre nego što krenem kući. Ali uzeću malo vremena, napraviću pauzu. Ne znam koliko će to trajati“.

Izvor: sportklub.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.