Detaljna prognoza za naredne dane: Vikend hladan i kišovit, početkom marta i do 18 stepeni

Prema prognozi meteorologa, u petak nas očekuju i temperature do 22 stepena

U Srbiji je danas osvanuo sunčan i veoma topao dan za ovo doba godine, sa temperaturama koje će dostići i 20. podeok na termometru, a već sutra će, kako predviđaju meteorolozi, oblaci prekriti sunce, iako će i dalje biti veoma toplo, sa temperaturom do 16 stepeni.

– U sredu će biti umereno do pretežno oblačno i suvo, samo se na krajnjem zapadu i jugu očekuje sunčano vreme. Biće nešto svežije, ali i dalje toplo za ovo doba godine. Minimalna temperatura kretaće se od 0 do 6 stepeni, a maksimalna od 10 do 16 – navodi meteorolog Đorđe Đurić.

Vedro i hladno vreme, ponegde sa slabim mrazem, u dolinama i kotlinama sa maglom, očekuju nas u četvrtak i petak.

– Tokom dana će biti sunčano i veoma toplo. Maksimalna temperatura u četvrtak će biti od 15 do 20, a u petak od 16 do 22 stepena, samo će u Negotinskoj Krajini biti nešto hladnije – objašnjava Đurić.

Opšta tuča u Novom Sadu sa lošim epilogom: Mladić u teškom stanju leži na KCV
Kako kaže, za vikend će biti hladnije i oblačno, ponegde sa slabom kišom, a na planinama sa snegom. Maksimalna temperatura u većini predela biće oko 10 stepeni, a duvaće i umeren do jak severozapadni vetar.

Početkom marta i do 18 stepeni
Početkom sledeće sedmice jutra će biti hladna i maglovita, ponegde sa slabim mrazem. Tokom dana će biti sunčanije i uz temperature primerene za početak marta.

– U nastavku sedmice će biti sunčano i sve toplije, tako da bi maksimalna temperatura bila oko 3. i 4. marta i do 18 stepeni. Oko 5. do 7. marta, prema trenutnim prognozama, ima uslova za zahlađenje, ali u takvom obliku da bi temperature opale na 6 do 12 stepeni, što je manje-više prosek za početak marta – naglašava meteorolog Đorđe Đurić.

Izvor: (Telegraf.rs)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.