Medvedev: Zašto je Novak najbolji? Ima nešto

Ruski teniser Danil Medvedev pričao je o dominaciji Novaka Đokovića svetskim tenisom. Medvedev, koji će od ponedeljka biti broj tri, izgubio je lako u tri seta finale Australijan opena i pokušao da nađe razloge poraza od Srbina.

Novinari su insistirali da Rus prokomentariše kako to da Novak Đoković uvek pobeđuje? I šta to radi da ne mogu protivnici da ga zaustave?

“Da budem iskren, ne znam. Ima taj neki osećaj, pretpostavljam da voli ovaj teren u Melburnu i podlogu, iako je menjaju svake godine. Oseća pravu atmsoferu ovde, loptice drugačije odskaču u Melburnu ili US openu. Ne bih o tome pričao zajedno sa Rolan Garosom i Vimbldonom”, počeo je Medvedev.

Medvedev nije znao da pronađe pravi odgovor.

“Ima nešto u Melburnu što mu se jako sviđa, pričam samo o tenisu. Zato je pobedio ovde devet puta. Ne znam da li to servis, bekhend ili forhend. Sve zajedno, čini mi se”.

Gde svrstava Medvedev Đokovića, da li kao najtežeg u karijeri?

“Rangiram ga među tri najteža sa kojima sam igrao. Takmičio sam se sa Federerom i Nadalom, ali svi ostali su daleko. To pokazuju činjenice i brojevi. Možemo da se borimo sa njima, možemo da dobijemo neke mečeve i titule, ali je procenat na njihovoj strani”, zaklučio je.

Izvor: b92.net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.