Nosio je srpsku zastavu na predstavljanju u NBA, a u drami je srušio velikog Lebrona /video/

Deni Avdija, sin legendarnog košarkaša Zufera Avdije koji je branio boje Crvene zvezde, i momak koji je na predstavljanju u NBA ligi nosio zastavu Srbije, doživeo je da od minus 17 poena zaostatka njegovog Vašingtona, slavi pobedu nad Lejkersima posle produžetaka – 124:127. Avdija je postigao dve trojke, jednu u poslednjem minutu.

I ne samo što je Deni Avdija postigao dve pomenute trojke, već je odigrao maestralnu odbranu na Kraljem – Lebronom Džejmsom.

Imao je srpsko-izraelski košarkaš sasvim solidnu i zapaženu ulogu u taboru Vašingtona, što potvrđuje učinak od osam poena i isto toliko skokova uz dve asistencije.

Nastavlja se posrtanje aktuelnog šampiona NBA lige – Los Anđeles Lejkersa, koji su pretrpeli četvrti poraz u poslednjih pet utakmica. Potpuno drugačije raspoloženje u taboru Avdijinog Vašingtona, s obzirom na to da je ekipa nanizala pet pobeda i počela je beg sa dna.

A šta tek reći za način na koji su srušeni veliki Lejkersi? Gubio je Vašington tokom čitavog meča, u jednom trenutku je zaostatak bio čak 17 poena, ali se Vizardsi predvođeni superstarovima Raselom Vestbrukom i Bredlijem Bilom nisu predavali.

Vašington je uspeo da poništi pomenutih 17 poena razlike i da u dramatičnoj završnici izbori produžetak, nakon što je meč u regularnom delu završen rezultatom 115:115.

Avdija se u trenucima kada se lomio meč istakao sa dve trojke, od kojih je druga bila u poslednjem minutu, a nije izostala ni sjajna odbrana nad Lebronom Džejmsom, koji je dominirao u taboru Lejkersa sa 31 poenom uz 13 asistencija i devet skokova.

Ipak, ni takav učinak Kralja nije bio dovoljan da u produžetku padne aktuelni šampion najjače lige na svetu, a Deni Avdija, momak koji je nedavno Srbiji iz Amerike čestitao Dan državnosti i koji je na predstavljanju u NBA nosio srpsku zastavu, pamtiće način na koji su on i njegov Vašington srušili Lejkerse.

Izvor: sputniknews.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.